Madárkák

2010. március 15., hétfő

Alszunk???

Csenge két hétig velünk aludt egy szobában, majd a harmadik itthon töltött héten átköltöztettük saját kis szobájába. Most már nem altatjuk a mózes kosárban, csak az ágyában.


Ez a művelet nem volt egyszerű és még most sem az, mivel a kis Manó nem szeret az ágyikójában. Sőt, egyáltalán aludni se nagyon szeret nappal. Kikéri magának, hogy mi az, hogy nappal arra akarom kényszeríteni, hogy aludjon. Arra az éjszaka való, nem?


Apropó, éjszaka. Csenge nagyon ügyes, mivel már kb. egy hete minden éjszaka 6 órát alszik egyfolytában. Ez nekünk is nagyon jó, mivel kicsit talán kipihentebbek vagyunk, ha többet alszunk.


Az elmúlt napokban már arra is sikerült rávenni Kislányunkat, hogy napközben szündítson egy pár órát. Ezalatt mi is gyorsan ledőlünk aludni. Minden pillanatot ki kell használni. Soha nem lehet tudni nála, hogy meddig tart egy-egy alvás. Van, hogy csak pár percig, de az is előfordult, már, hogy 5 órán át aludt reggel 9-től délután 2-ig.


Ha nem alvó állapotban teszem le Csengét, akkor sírdogál az ágyában, és közben természetesen állandóan rugdalózik és elpörög az ágyában. Amint "beáll", befekszik a megfelelő pozícióba, kiüti magát és már alszik is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése