Madárkák

2011. január 12., szerda

Egyre ügyesebb...

Csenge mióta megtanult felállni, még izgalmasabb lett az életünk. Mindent újra kellett gondolnunk. Ami idáig nem volt veszélyben, azt most el kellett tenni egy biztonságosabb helyre, ahol kicsi lányunk nem érheti el. Ilyen például a nappaliban az asztal. Idáig rajta volt a terítő, valamilyen asztaldísz, gyertya, esetleg a telefonunk, a számítógép, a tv kapcsoló, vagy az üdítős pohár (persze nem minden egyszerre)... Na, ennek az időszaknak vége. Most csupaszon áll az asztal, csak akkor kerülhet rá terítő - de szigorúan csak olyan, ami nem lóg le róla -, ha vendéget várunk. Csenge most már nem minden bútor mellett fel tud állni.


A kanapé mellett a legkönnyebb neki, mert abba könnyen bele tud kapaszkodni és nincs is túl magasan. Az asztalt felérni már nem olyan egyszerű, de már ez sem jelent neki gondot.




Nagyon szeret a hálószobánkban is, a franciaágy végén felkapaszkodik, és ott lépeget, vagy szól, hogy tegyük fel az ágyra. Reggelente ugyanis ébredés és szopizás után mindig behozzuk magunkhoz egy kicsit játszani, mielőtt Dávid elmegy dolgozni és kicsit hancúrozhat együtt Apa és Lánya.

Napközben, ha teregetek, akkor is szívesen segít Csenge, bejön utánam a fürdőbe, már a kád mellett is tud ácsorogni, megvárja, míg kiszedem a gépből a ruhákat, majd átjön velem a hálóba teregetni és máris újra ácsorog az ágy mellett. Legújabb tudománya - ami egyenlőre még nem mindig sikerül -, hogy a hálószobai tükrös szekrény mellett is feláll. Nem telik el úgy nap, hogy ne mászna be ehhez a tükörhöz, és ne nézegetné és puszilgatná benne magát.  






 1. lépés
 2. lépés
 3. lépés
 4. lépés
 5. lépés
 A fotelnél is fel tud kapaszkodni, csak a leereszkedés még nehézkes, általában segítséget igényel hozzá.


 Nagyon szereti, ha felteszem a fotelbe játszani! Biztosan nagyon kényelmes neki ez a hely (itt szoktunk szopizni is), jó emlékeket idéz. :-)


 Emma baba a kedvence, nagyon szereti puszilgatni - persze koránt sem annyira, mint a saját tükörképét!




 Mióta fel tud állni, már nem csak kúszik, hanem egyre többet mászik is, pedig már azt gondoltuk, ez a fázis kimarad nála, de szerencsére nem így lett!

2 megjegyzés:

  1. szia
    vége az "aranyéletnek":) lassan futhattok Csenge után..én is jól emlékszem még az üres asztalra...NAgyon ügyes a csajszi:)mászva pedig még mindig gyorsabban oda ér ahová akar..Bogi is sokáig mászott még, amíg nem lett biztos a járása..
    puszi nektek

    VálaszTörlés
  2. Bizony, az asztalt már üresre pakoltuk! Bogi mikor kezdett járni? Csenge a bútorok mellett már nagyon ügyesen, határozottan és gyorsan lépeget.

    VálaszTörlés